gototopgototop
petak, 17. oktobar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasadori Kif i Vilhelm ministru Dačiću uputili poziv za učešće na Konferenciji ministara spoljnih poslova JIE
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - Vilhem - KifPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadore SR Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva, Hajnca Vilhelma i Denisa Kifa. Ambasadori su ministru Dačiću uručili poziv šefova diplomatija Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva, Frank-Valtera Štajnmajera i Filipa Hamonda, za učešće na Šestoj konferenciji ministara spoljnih poslova zemalja Jugoistočne Evrope, koju 5. novembra u Berlinu organizuje nemački Aspen institut. Ministri Štajnmajer i Hamond su pokrovitelji ove konferencije, a predviđeno je učešće šefova diplomatija iz regiona, brojnih poslanika Bundestaga, Evropskog parlamenta, kao i visokih zvaničnika SAD.

Reč je o tradicionalnom skupu na kome se razmatraju brojna pitanja regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi, jačanja zajedništva, doprinosa stabilizaciji i podsticaja ekonomskog razvoja zemalja regiona.

Tokom današnjeg sastanka, ministar Dačić i ambasadori Vilhelm i Kif razmotrili su i aktuelne događaje u regionu, pitanja iz domena bilateralnih odnosa Srbije sa Nemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i predstojeće predsedavanje Srbije OEBS-u.