gototopgototop
субота, 20. септембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић учествује на заседању ГС УН
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic - nedeljnikДелегацију Републике Србије која ће учествовати на генералној дебати 69. редовног заседања Генералне скупштине Уједињених нација предводиће председник Републике Србије Томислав Николић. У делегацији Србије биће први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

Председник Србије говориће током генералне дебате, а планирано је и учешће председника Николића и министра Дачића на пратећим догађајима Генералне скупштине на којима ће се разматрати међународна питања од глобалног интереса, попут климатских промена, становништва и развоја, мировних операција и међународне борбе против тероризма.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић учествоваће и на низу састанака регионалних органаизација, који се традиционално организују на маргинама заседања Генералне скупштине, а сусрешће се и са представницима и чланицама ОЕБС у контексту припрема за наше председавање овом организацијом.

Учешће делегације Србије биће искоришћено и за бројне билатералане разговоре са чланицама УН, усмерене на промоцију наших националних интереса и унапређење политичке и економске сарадње са тим земљама.

Овогодишња генерална дебата 69. заседања Генералне скупштине отворена је 16. септембра и трајаће до 29. септембра. Делегација Србије боравиће у Њујорку од 22. до 26. септембра.
Кључне речи: САД Ивица Дачић УН