gototopgototop
четвртак, 14. август 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са сталном координаторком УН у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-soljoranoПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је данас са сталном координаторком Уједињених нација у Србији Иреном Војачковом-Сољорано о даљем наставку сарадње са УН након Донаторске конференције у Бриселу.

Министар Дачић истакао је значај имплементације договорених програма и пројеката за опоравак након поплава. Такође, нагласио је да су и други сегменти сарадње са УН кључни за друштвени и економски развој Србије, посебно пројекти чија реализација доприноси постизању развојних циљева. Шеф српске дипломатије изразио је и спремност Србије да заједнички са УН формулише основне принципе наредног УН оквира за развојну помоћ - UNDAF у циљу решавања дугорочних развојних питања значајних за грађане.

У разговору је истакнут значај регионалне сарадње у обнови након поплава и изградњи система превенције, чиме ће се допринети успостављању заједничког система одбране од природних непогода и одговора у кризним ситуацијама.

Војачкова-Сољорано информисала је министра Дачића о корацима које су УН предузеле након Донаторске конференције за санацију, обнову и изградњу кућа за повратак расељених лица у Обреновцу. Подвукла је спремност УН да сарађује са Владом Републике Србије у изради нове Стратегије одрживог развоја и формулисању новог УН оквира за развојну помоћ.
Кључне речи: Ивица Дачић УН