gototopgototop
četvrtak, 14. avgust 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić očekuje podršku Bundestaga u evrointegracijama
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - JuratovićPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas poslanika nemačkog Bundestaga Josipa Juratovića, člana Socijademokratske partije Nemačke (SPD).

Ministar Dačić istakao je značaj unapređivanja sveukupne saradnje Srbije i Savezne Republike Nemačke i založio se za jačanje parlamentarne saradnje. Šef srpske diplomatije informisao je sagovornika o pregovaračkom procesu o članstvu u EU, kao i o našoj poziciji u vezi sa otvaranjem pojedinih pregovaračkih poglavlja. Dačić je izrazio očekivanja da će politika Vlade Srbije u pogledu pregovaračkog procesa sa EU i procesa normalizacije sa Prištinom ubuduće nailaziti na više razumevanja i podršku nemačkih poslanika.

Josip Juratović, koji je član parlamentarnih odbora za spoljne poslove i zamenik predsedavajućeg Parlamentarne grupe „SRN-JIE", boravi u poseti Beogradu, sa željom da se upozna sa reformama Vlade Republike Srbije, detaljima pregovaračkog procesa o članstvu u EU, procesom normalizacije odnosa sa Prištinom, kao i sa našim viđenjem razvoja u regionu, o čemu će obavestiti svoje kolege poslanike po povratku u Berlin. Naglasio je da, kao poslanik Bundestaga, želi da da svoj lični doprinos stabilizaciji regiona i njegovoj integraciji u EU.
Ključne reči: Nemačka Ivica Dačić