gototopgototop
sreda, 23. jul 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Razgovor ministra Dačića sa ambasadorkom Indije u Beogradu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - ČauhanPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Republike Indije u Beogradu Narinder Čauhan.

U razgovoru je istaknuto tradicionalno prijateljstvo dve zemlje, utemeljeno u Pokretu nesvrstanih zemalja, kao i kontinuitet veoma dobrih političkih odnosa. Sagovornici su se složili o potrebi daljeg unapređenja političkog dijaloga, kao i razmene poseta na svim nivoima.

Ministar Dačić preneo je zahvalnost Vlade Srbije na principijelnoj poziciji Indije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnosti Kosova i Metohije. Takođe, zahvalio je na saučešću i dodeljenoj finansijskoj pomoći za ublažavanje posledica katastrofalnih poplava u Srbiji.

Šef srpske diplomatije i ambasadorka Indije posebno su istakli potrebu unapređenja ekonomske saradnje i konstatovali da ona značajno zaostaje za nivoom političkih odnosa i mogućnostima dve zemlje.

Ambasadorka Čauhan prenela je ministru Dačiću predlog indijske strane za skori sastanak Mešovitog komiteta za ekonomsku i poljoprivrednu saradnju, kao i za predstojeću posetu delegacije indijskih naučnika iz oblasti visokih tehnologija Srbiji. Ona je, takođe, istakla i sve veću zainteresovanost indijskih firmi za ulaganja u Srbiju, uključujući i pojedina velika preduzeća u restruktuiranju.

Ključne reči: Indija Ivica Dačić