gototopgototop
среда, 16. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
У Бриселу одржан експланаторни скрининг за Поглавље 31
+ larger fontnormal font- Smaller font
EU-zastavaЕкспланаторни скрининг за Поглавље 31 - спољна, безбедносна и одбрамбена политика, чиме је отворен процес аналитичког прегледа законодавства у овој области, одржан је јуче у Бриселу.

Носилац активности за Преговарачку групу 31 је Министарство спољних послова, чији су представници, заједно са представницима других институција Републике Србије, учествовали на скринингу. Састанку су, поред представника Европске комисије и Спољнополитичке службе ЕУ, присуствовали и представници 20 држава чланица ЕУ.

Након успешног завршетка скрининга за Поглавље 31. Република Србија је до сада започела претрес и аналитички преглед законодавства за укупно 21 поглавље. Очекује се да до марта 2015. године буде окончана анализа усклађености српског законодавства са европским у свих 35 поглавља.

Представници Европске комисије истичу да су задовољни досадашњим током процеса анализе хармонизације нашег и европског законодавства, оцењујући да је српска администрација показала висок ниво спремности и посвећености процесу европске интеграције, као и реформама.
Кључне речи: Европска Унија (ЕУ)