gototopgototop
sreda, 09. jul 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Japan spreman da učestvuje na Donatorskoj konferenciji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - NišimuraMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Jasutošija Nišimuru, višeg vice-ministra u Kabinetu premijera Japana zaduženog za oblast otklanjanja posledica prirodnih katastrofa.
Ministar Dačić je preneo zahvalnost na pomoći koju su posle katastrofalnih poplava Srbiji uputili japanska vlada i građani. On je izrazio nadu da će Japan, kao prijateljska zemlja, u istom duhu nastupiti i na predstojećoj Donatorskoj konferenciji, i zahvalio se na sveukupnoj humanitarnoj, razvojnoj i tehničkoj pomoći koju je Japan do sada uputio našoj zemlji.
Viši viceministar Nišimura istakao je spremnost Japana da učestvuje na Donatorskoj konferenciji 16. jula, kao i da pruži značajnu tehničku pomoć u sektoru otklanjanja posledica prirodnih katastrofa. Zahvalio se na solidarnosti koju su srpski narod i vlada iskazali posle velikog Tohoku zemljotresa koji je 2011. godine pogodio Japan.
Tokom susreta potvrđen je obostrani interes za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i saradnje, posebno u oblasti ekonomije, i istaknut značaj intenziviranja političkog dijaloga i poseta na svim nivoima.
Ključne reči: Japan Ivica Dačić