gototopgototop
sreda, 11. jun 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak Dačić – Fraj
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić – FrajPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa poslanikom Hrišćansko-demokratske unije nemačkog Bundestaga Torstenom Frajom.

Ističući značaj unapređivanja bilateralne saradnje dve zemlje, sagovornici su se složili da je današnja poseta premijera Aleksandra Vučića Berlinu veoma značajna za Srbiju.

Tokom razgovora, šef srpske diplomatije informisao je sagovornika o pregovaračkom procesu Srbije o članstvu u Evropskoj uniji, kao i o našoj poziciji u vezi sa otvaranjem pojedinih pregovaračkih poglavlja.

Fraj je istakao da je u pregovaračkom procesu o članstvu Srbije u EU važna dobra priprema kako bi se obaveze ispunile i primenile, a da se vreme može dobiti paralelnim pregovorima o više poglavlja.

Dačić se osvrnuo i na upravo održane parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji i naglasio značaj osnivanja Zajednice srpskih opština. Izrazio je očekivanje da politika Vlade Srbije i u pogledu pregovaračkog procesa sa EU i procesa normalizacije odnosa sa Prištinom ubuduće nailazi na više razumevanja i podršku nemačkih poslanika, pogotovo iz redova Hrišćansko-demokratske unije. Založio se i za jačanje parlamentarne saradnje i pozvao poslanike Bundestaga da češće posećuju Srbiju.

Torsten Fraj, koji je član parlamentarnih odbora za spoljnu politiku i EU, kao i Radne grupe poslaničke grupe CDU/CSU za spoljnu politiku i jedan od izvestilaca za Srbiju, boravi u prvoj poseti našoj zemlji, sa ciljem da se na licu mesta uveri u posvećenost Vlade članstvu zemlje u EU i normalizaciji odnosa sa Prištinom, o čemu će obavestiti svoje kolege poslanike po povratku u Berlin.

Ključne reči: Nemačka Ivica Dačić