gototopgototop
petak, 06. jun 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić zahvalio UAE na humanitarnoj pomoći
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - Al DaheriPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Džumom Rašid Sejf Al Daherijem.

Ambasador Al Daheri najavio je da će danas i sutra obići mesta Ub i Krupanj i uručiti humanitarnu pomoć koju je za građane poplavljenih područja obezbedila fondacija Kalifa bin Zajed Al Nahjan. Al Daheri je saopštio da je, pored već obezbeđene pomoći, planirano da fondacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata finansira izgradnju između 40 i 50 kuća u ugroženim područjima.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Al Daheriju na pomoći koju su nam Ujedinjeni Arapski Emirati pružili u saniranju posledica poplava, istakavši da je ta pomoć među najvećima koju je Republika Srbija do sada primila.

Ambasador Al Daheri uručio je šefu srpske diplomatije pozivno pismo ministra inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulaha bin Zajeda Al Nahjana za učešće na međunarodnom forumu „Sir Bani Yas", koji će se od 14-16. novembra 2014. godine održati u Abu Dabiju.

Šef srpske diplomatije izrazio je uverenje da će u narednom periodu započeti realizacija projekata koji su dogovoreni sa emiratskom stranom.