gototopgototop
ponedeljak, 26. maj 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
PPV i MSP upisao se u knjigu žalosti u Ambasadi BiH
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica DačićPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upisao se danas u knjigu žalosti koju je otvorila ambasada Bosne i Hercegovine povodom tragičnih događaja izazvanih poplavama.

"Povodom tragičnih poplava nesagledivih razmera koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu uzrokujući gubitke ljudskih života i veliku metarijalnu štetu, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime izražavam najdublje saučešće", napisao je Dačić u knjizi žalosti.

"Iako se i sami suočavamo sa velikim teškoćama prouzrokovanim nezapamćenim poplavama, naše misli su i u ovom trenutku uz vas i iskreno saosećamo sa vašim bolom", zaključio je šef srpske diplomatije u poruci.

Srbija je uvek smatrala da Bosna i Hercegovina zajedno sa nama čini jedan prostor koji bi možda trebalo i zajednički da nastupa u pogledu evropskih institucija, izjavio je Dačić novinarima nakon što se upisao u knjigu žalosti.
"Mi smo spremni da zajedno učinimo maksimum kako bismo dobili što više donacija i veoma mi je drago da se za vreme poplava i tragičnih događaja razvija zaista visok nivo međusobnog zajedništva i solidarnosti, uključujući i posledice koje su nastale na teritoriji Hrvatske", istakao je.

Dačić je ukazao da smo, nezavisno od toga ko pripada kom narodu, kojoj državi, svi osećali isto, "a to je jedno veliko saučešće i jedna velika žalost i, naravno, potreba da jedni drugima pomognemo".

Prema njegovim rečima, štete su svakako velike u Srbiji i BiH i biće nam potrebno dosta i vremena i novca da se sve to obnovi.

U knjigu žalosti u ambasadi BiH u Beogradu danas su se upisali i ambasadori Turske, Azerbejdzana, Irana, Slovačke, Češke Republike, Švajcarske, Brazila, kao i predstavnici ambasada Kine, Crne Gore, Mjanmara, Angole, Gvineje...

U BiH su do sada registrovane 23 žrtve poplava koje su nedavno pogodile tu zemlju.