gototopgototop
utorak, 01. april 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret MSP Ivana Mrkića sa Takašijem Kosugijem, bivšim ministrom obrazovanja Japana i poslanikom LDP Japana
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-jankovic-kosugiMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić primio je danas Takašija Kosugija, bivšeg ministra obrazovanja Japana i poslanika vladajuće Liberalno-demokratske partije Japana. Sastanku je prisustvovala i državni sekretar MSP Snežana Janković.

Tokom razgovora istaknut je obostrani interes za unapređenjem sveukupnih srpsko-japanskih odnosa.

MSP Ivan Mrkić je izrazio zahvalnost na humanitarnoj, razvojnoj i tehničkoj pomoći koju je Japan do sada uputio našoj zemlji. Posebno se zahvalio na ličnom zalaganju i humanitarnoj pomoći koju je Takaši Kosugi pružio našoj zemlji zajedno sa prof. dr Icuko Teruoka, kojoj je 28. marta uručena Zlatna medalja za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnih delatnosti.

Takaši Kosugi je preneo spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa sa Srbijom u svim oblastima. Poseban interes je ispoljio za jačanje parlamentarne, kulturno-prosvetne i privredne saradnje, a posebno na projektima iz oblasti zaštite životne sredine. On je izrazio zahvalnost za pomoć koju su Vlada i narod Republike Srbije uputili Japanu posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija u martu 2011. godine.

Kosugi je osvedočeni prijatelj naše zemlje, koji je u više navrata boravio u Republici Srbiji i pružao punu podršku tokom perioda sankcija, kao i za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.