gototopgototop
sreda, 12. mart 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sporazum o donaciji ekoloških vozila najnovije generacije Vlade Japana Vladi Republike Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - Kuroki Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić i ambasador Japana u Beogradu Masafumi Kuroki potpisali su danas u Ministarstvu spoljnih poslova Sporazum o donaciji Vlade Japana Vladi Republike Srbije u vrednosti od 500 miliona japanskih jena (oko 3,57 miliona evra).

U okviru ove donacije Republici Srbiji biće dodeljena ekološka vozila najnovije generacije za potrebe javnog sektora, kao podrška naporima Vlade Republike Srbije za unapređenje i zaštitu životne sredine.

Ministar Mrkić iskpeno se zahvalio na najnovijoj donaciji Vladi Japana i podsetio da su međudržavni odnosi između Japana i Srbije uspostavljeni još pre 132. godine. Takođe, ministar Mrkić se zahvalio na ukupnoj humanitarnoj, razvojnoj i tehničkoj pomoći koju je Japan uputio Srbiji i ocenio da je ovo još jedan u nizu prijateljskih gestova Japana.

Šef diplomatije Republike Srbije ponovio je interes naše zemlje za daljim unapređenjem sveobuhvatne saradnje i uputio poziv članovima carske porodice Japana da posete Republiku Srbiju.
Ključne reči: Japan Ivan Mrkić