gototopgototop
четвртак, 09. јануар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Саопштење поводом проблема српских радника у Русији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Конзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Москви у контакту je са нашим радницима ангажованим на изградњи објеката у Сочију, ради што хитнијег решавања насталих проблема.

Конзул Амбасаде РС у Москви отпутовао је у Сочи, како би на лицу места разговарао са нашим радницима и послодавцима.

Истовремено, представници Амбасаде РС у Москви контактирали су и послодавце захтевајући да се побољшају радни и животни услови наших радника и да им се обезбеде редовне исплате зарада. Са послодавцима је усаглашено да се радницима који желе да се врате у Србију омогући несметан повратак, уз исплату заосталих зарада.

Према информацијама Амбасаде РС у Москви, од преко 200 наших радника у граду Веселој, у Србију се већ вратило неколико десетина, док је одређени број прешао у друге фирме. Тренутно у овом граду борави око 100 српских грађевинских радника који чекају да буду исплаћени за обављени рад, након чега се очекује њихов повратак у Србију.

Сви наши држављани, који имају проблеме овакве врсте у Русији, требало би да се директно обрате Амбасади РС у Москви, која ће предузети неопходне активности у циљу заштите њихових интереса.
Кључне речи: Руска Федерација