gototopgototop
уторак, 17. децембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић разговарао са Нобуом Кишијем, парламентарним вишим замеником МСП Јапана
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-kisiМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић примио је данас парламентарног вишег заменика министра спољних послова Јапана Нобуо Кишија.

У разговору је истакнут обострани интерес за унапређење свеукупних билатералних односа и размењена су мишљења о међународним питањима од значаја за обе земље. Министар Мркић изразио је захвалност на хуманитарној, развојној и техничкој помоћи коју је Јапан до сада упутио нашој земљи.
Министар Мркић је нагласио да је Република Србија заинтересована за унапређење економске сарадње са Јапаном и учешће јапанских корпорација у развојним пројектима у Републици Србији, нарочито у области инфраструктуре, аутоиндустрије, чистих технологија, електронике, као и пољопривреде.
Министар Мркић упутио је позив представницима највећих јапанских компанија да, у оквиру пословне делегације, посете Републику Србију и на лицу места се упознају са пословним окружењем и могућностима за улагања у нашој земљи.

Парламентарни виши заменик Јапана Нобуо Киши изразио је спремност Јапана за даље унапређење билатералних односа са Републиком Србијом, посебно у области економије, и сагласио се да постоји обострани интерес и потреба за интензивнијим присуством јапанских компанија на нашем тржишту.