gototopgototop
sreda, 27. novembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Razgovor državnog sekretara dr Snežane Janković sa koizvestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije dr Snežana Janković primila je 26. novembra 2013. godine koizvestioce Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za Srbiju, Davita Harutinijana i Indreka Sara, koji se nalaze u poseti Srbiji.

Saradnja Republike Srbije i Saveta Evrope je ocenjena kao veoma dobra, kao i napredak Srbije ostvaren u ispunjavanju preuzetih obaveza prema Savetu Evrope, koji je od značaja i u kontekstu naših integracija u EU.

Državni sekretar dr Snežana Janković je podvukla opredeljenje Srbije za poštovanje obaveza preuzetih prilikom prijema u Savet Evrope. Istakla je da su borba protiv korupcije i unapređenje efikasnosti pravosuđa, čemu Savet Evrope i Parlamentarna skupština SE pridaju posebnu važnost, istovremeno pitanja od neposrednog značaja za građane naše zemlje i da će napredak u ovim oblastima biti vrednovan i u pregovorima o članstvu u EU.

Koizvestioci Parlamentarne skupštine Saveta Evrope su pohvalili napore koje Srbija ulaže u procesu evropskih integracija i podržali korišćenje institucija Saveta Evrope u tom procesu.