gototopgototop
četvrtak, 07. novembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
MSP I. Mrkić primio je generalnog sekretara Saveta Evrope Torbjorna Jaglanda
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - JaglandMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić primio je danas generalnog sekretara Saveta Evrope Torbjorna Jaglanda, koji boravi u Beogradu povodom učešća na Ministarskoj konferenciji Saveta Evrope „Sloboda izražavanja i demokratija u digitalnoj eri".

Saradnja Republike Srbije i Saveta Evrope je u razgovoru ocenjena kao veoma dobra, uz izraženo uverenje da će u tom duhu biti i nastavljena.

Posebno je bilo reči o daljem angažovanju Saveta Evrope na Kosovu i Metohiji, reformi monitoring mehanizama Organizacije, kao i drugim temama iz domena saradnje Srbije i Saveta Evrope.

Ministar Mrkić je istakao da je za Srbiju veoma značajno da Savet Evrope nastavi sa statusno neutralnim angažovanjem na Kosovu i Metohiji.

Izrazio je zadovoljstvo povodom ponovne kandidature Torbjorna Jaglanda za generalnog sekretara Saveta Evrope, naglasivši da može da računa na podršku Srbije.

Generalni sekretar Saveta Evrope pohvalio je napore koje Srbija ulaže u procesu unutrašnjih reformi i evropskih integracija. Posebno je pozitivno ocenio konstruktivan pristup Srbije u dijalogu sa Prištinom.
Ključne reči: Ivan Mrkić Savet Evrope (SE)