gototopgototop
субота, 19. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Прослава 12 година излажења листа „Огледало“
+ larger fontnormal font- Smaller font
ogledalo19. октобра у Чикагу је одржана прослава на којој је лист „Огледало" прославио дванаест година свог излажења. Скупу је присуствовало неколико стотина гостију међу којима је било више значајних представника наше дијаспоре из привредног, научног и културног живота Чикага и околине.
На почетку званичног дела прославе оснивач и главни и одговорни уредник листа „Огледало" Славица Петровић поздравила је присутне.
Као почасни гост, у име ГК скуп је поздравио конзул Небојша Аћимовић који је захваливши се на позиву честитао госпођи Петровић и њеном тиму годишњицу излажења листа, те истакао значај и похвалио допринос који лист „Огледало" има у информисању наших људи у САД, као и на плану повезивања дијаспоре и матице. Конзул Аћимовић је подсетио на вишегодишњу успешну сарадњу коју ГК има са листом „Огледало" и изрази уверење да ће се ова сарадња наставити и убудуће на обострано задовољство. Истовремено, позвао је присутне да помогну рад овог листа који је један од ретких штампаних публикација које излазе на српском језику и читају се, не само у Илиноису и околини, већ све више и широм САД.
На крају, Н. Аћимовић је изнео очекивање да ће госпођа Петровић и њен тим наставити са успешним радом и у будућности.
Кључне речи: САД