gototopgototop
уторак, 22. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Тимерманс: Имамо заједничку европску будућност
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - ТимермансШеф холандске дипломатије Франс Тимерманс и министар спољних послова Србије Иван Мркић састали су се у Београду где су разговарали о заједничкој европској будућности, наглашавајући да између две земље нема отворених питања.
"Упознао сам министра Тимерманса са нашим плановима о преговорима са Европском унијом и о току наших разговора са Приштином. Холандија подржава политику Србије и добро оцењује оно што ова влада чини. Најмање времена смо посветили билатералним односима који имају узлазну путању, рекао је Мркић.

Он је оценио да иако нема отворених питања између Холандије и Србије, има пуно простора за напредак у области економске сарадње, што је Тимерманс потврдио уз обећање да ће холандским инвеститорима препоручити да много више улажу у Србији, пре свега у области пољопривреде.

"Чврсто верујем у европску будућност Србије и у процес преговора који почиње и који ће се завршити чланством Србије у ЕУ. То ће бити добро и за Србију и за Европу. Задовољство ми је да можемо да разговарамо о нашој заједничкој европској будућности, истакао је Тимерманс.
Он је изразио задовољство оним што је Влада Србије учинила у последњих годину дана нагласивши да Холандија снажно подржава те напоре.
Тимерманс је изразио благо разочарање, резултатима у области економске сарадње, јер према његовим речима холандски инвеститори који иначе доста улажу у државама региона нису довољно активни у Србији.
Када је реч о преговорима Београда са Приштином, шеф холандске дипломатије истакао је да постоји могућност да прошлост оставе иза себе и да буду партнери у заједничкој Европи за шта имају снажну подршку Холандије.

Министар спољних послова Србије Иван Мркић


Састанак шефова дипломатија Србије и Холандије Ивана Мркића и Франса Тимерманса


Кључне речи: Холандија Иван Мркић