gototopgototop
понедељак, 14. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се данас са делегацијом Народне Демократске Републике Лаос коју је предводила председница Парламента Пани Јатоту
+ larger fontnormal font- Smaller font

Мркић - ЈатотуМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се 14. октобра 2013. године са председницом Народне скупштине Народне демократске Републике Лаос П. Јатоту.

У разговору, који је том приликом вођен, две стране су оцениле да се традиционално пријатељски односи успешно развијају и поздравиле су интензивирање међусобних посета на високим нивоима. Изражен је обострани интерес за јачање економске сарадње и наставак обостране подршке у међународним форумима. МСП И. Мркић је изразио захвалност на принципијелном ставу Лаоса у вези са једнострано проглашеном независношћу Косова. Председница Народне скупштине П. Јатоту поновила је да Лаос не признаје ЈПН Косова, да подржава суверенитет и територијални интегритет Републике Србије, као и њена настојања да ојача сарадњу са земљама региона Југоисточне Азије.

Мркић - Јатоту

Кључне речи: Лаос Иван Мркић