gototopgototop
среда, 09. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП саопштење
+ larger fontnormal font- Smaller font
МинистарствоУ саобраћајној несрећи која се догодила 04.10.2013. године, на путу између градова Вилистон и Минот у Северној Дакоти, настрадао је Владан Јовановић, а тешко су повређени Душан Травица и Горан Шишарица, држављани Републике Србије.

Генерални конзулат Републике Србије у Чикагу, који је надлежан за овај случај, благовремено је реаговао и по добијању информације, одмах је ступио у контакт са пријатељима настрадалих, обавио разговор са докторима у болници у Минеаполису и контактирао америчку полицију, како би добио извештај о удесу. У званичном извештају америчке полиције, наведено је да возач није био под утицајем алкохола или било којих других недозвољених средстава.

Одмах по пријему званичног писма болнице у Минеаполису, Генреални конзулат га је доставио породицама повређених, како би им помогао око добијања визе ради што хитнијег одласка у САД.

Уз посредовање Конзуларног одељења МСП, отац повређеног, Анђелко Травица, добио је америчку визу по скраћеном поступку и очекује се да ће 10. октобра кренути за САД, где је оперисан Душан Травица, који је још увек на апаратима за дисање. Друго повређени, Горан Шишарица је у бољем стању.

Поводом ове саобраћајне несреће, Миинистарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је саопштење у коме се, између осталог, наводи да је породици пострадалог студента упућено саучешће.
Кључне речи: САД