gototopgototop
subota, 14. septembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Učešće Ambasade na „Izložbi međunarodne gastronomije"
+ larger fontnormal font- Smaller font
luandaNa poziv predsednice Fondacije „Agostino Neto", gospođe Marije Euženije Neto (udovica prvog predsednika Angole), u okviru manifestacija vezanih za obeležavanje 91. godišnjice rođenja A.Neta i 50. godišnjice Afričke unije, Ambasada je, kao i druga strana DKP, učestvovala je 14 septembra na „Izložbi međunarodne gastronomije" u mestu Katete.

Ambasada je u sopstvenoj režiji pripremila nekoliko tradicionalnih srpskih jela koja su poslužena na našem štandu. Prezentacija i degustacija jela izazvali su zapaženo interesovanje domaćih posetilaca, kao i predstavnika drugih ambasada. Posetioci su tokom degustacije ostajali u razgovoru sa predstavnicima Ambasade, interesujući se za nacionalnu kuhinju, folklor i znamenitosti Pepublike Srbije.

Prilikom posete gospođe Neto štandu Ambasade, ambasador je predstavio naša tradionalna jela. U kraćem razgovoru je podsetio na višedecenijsko prijateljstvo naših naroda i istakao da se ljudi u PC sećaju predsednika A.Neta kao velikog prijatelja. Gospođa Neto je zahvalila što Ambasada učestvuje, po prvi put, na ovoj izložbi i izrazila očekivanje da će to činiti i ubuduće.
Ključne reči: Angola