gototopgototop
četvrtak, 19. septembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret PMSP za EU Ljubice Vasić i opunomoćenika Nemačkog MIP-a za Jugoistočnu Evropu Ernsta Rajhela
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Pomoćnik ministra spoljnih poslova za EU Ljubica Vasić razgovarala je danas u Beogradu sa E. Rajhelom, opunomoćenikom za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke, koji je u radnoj poseti regionu. 

U razgovorima su razmotrene teme evropskih integracija Srbije i podvučena podrška Nemačke tom procesu. Opunomoćenik nemačkog MIP-a je naglasio da nema novih uslova za otvaranje pregovora EU i Srbije, ali da se očekuje puno sprovođenje do sada postignutih dogovora u Briselu.

Pomoćnik ministra Ljubica Vasić obavestila je o pripremama Srbije za otvaranje pregovora i formiranju pregovaračkih struktura. Istakla je da je Vlada Srbije u potpunosti posvećena sprovođenju Sporazuma iz Brisela i da su rezultati sasvim vidljivi. Ocenila je da su odnosi u regionu stabilni i da Srbija neguje dobrosusedstvo i saradnju sa svim zemljama regiona. Zahvalila na nemačkoj podršci evropskom putu Srbije.

Opunomoćenik E. Rajhel je inicirao potpisivanje Sporazuma o kulturnoj saradnji dve zemlje što je sa naše strane pozdravljeno.