gototopgototop
ponedeljak, 09. septembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Grupa ambasadora akreditovanih pri OEBS-u, u razgovoru sa pomoćnicom ministra spoljnih poslova Roksandom Ninčić
+ larger fontnormal font- Smaller font
IMG 9060-malaPMSP R.Srbije Roksanda Ninčić se sastala juče sa grupom ambasadora akreditovanih pri OEBS u Beču tokom njihove posete Beogradu.

Ambasadori su se posebno interesovali za prioritete predsedavanja R.Srbije OEBS 2015. godine, za našu ocenu saradnje sa Misijom OEBS u Beogradu, za pitanja iz domena regionalne saradnje, kao i za to da li i u kojoj meri predsedavanje vidimo kao akcelerator procesa evrointegracija.

PMSP Ninčić je istakla da predsedavanje OEBS doživljavamo kao čast i obavezu kojoj pristupamo sa punom posvećenošću. Dodala je da saradnja institucija R.Srbije sa Misijom OEBS može poslužiti kao model dobre i uspešne saradnje. Takođe je napomenula da je regionalna saradnja, a posebno stalno unapređivanje odnosa sa susedima na bilateralnom i multilateralnom planu, jedan od spoljnopolitičkih prioriteta R.Srbije. U kontekstu procesa evrointegracija, PMSP Ninčić je istakla da naše maksimalno angažovanje u pripremi predsedavanja OEBS vidimo kao način afirmacije na međunarodnom planu, koji će doprineti da se R.Srbija iznova potvrdi kao pouzdan međunarodni partner.