gototopgototop
ponedeljak, 29. jul 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Priznanje ambasadoru Miriloviću od strane NVO „Unity International Foundation“
+ larger fontnormal font- Smaller font
mirilovicCeremonija dodele priznanja NVO „Unity International Foundation" održana je juče, 29. jula u Nju Delhiju. Ambasadoru Miriloviću dodeljeno je priznanje "Outstanding Ambassador of the Year", za izuzetan doprinos promovisanju srpsko-indijskih odnosa.
Priznanje je uručio bivši premijer Indije Deve Gowda. Osim organizatora događaja -predsednika Fondacije (dr Bhishma Narain Singh, bivši ministar u vladi Indire Gandi i guverner u više indijskih država) i generalnog sekretara Fondacije R.N.Anila, ceremoniji su prisustvovali predstavnici indijskog političkog života, poslovnih krugova, nevladinog sektora i medija, kao i pripadnici diplomatskog kora, uključujući nekoliko ambasadora. Ambasador Butana, u svojstvu počasnog gosta, održao je govor o političkom sistemu Butana, nedavno održanim izborima, prioritetima i izazovima nove butanske Vlade. Uz ambasadora Mirilovića, priznanje za zasluge u poslovnom sektoru primio je R.K.Dubey, predsednik banke Canara Bank Ltd.
Važno je istaći da ova Fondacija postoji već 50 godina i da na skupovima u njenoj organizaciji učešće uzimaju istaknute ličnosti, uključujući visoke državne zvaničnike (na prethodnoj manifestaciji u junu ove godine učestvovao je MIP S.Kuršid).
Ključne reči: Indija