gototopgototop
понедељак, 29. јул 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Признање амбасадору Мириловићу од стране НВО „Unity International Foundation“
+ larger fontnormal font- Smaller font
mirilovicЦеремонија доделе признања НВО „Unity International Foundation" одржана је јуче, 29. јула у Њу Делхију. Амбасадору Мириловићу додељено је признање "Outstanding Ambassador of the Year", за изузетан допринос промовисању српско-индијских односа.
Признање је уручио бивши премијер Индије Deve Gowda. Осим организатора догађаја -председника Фондације (dr Bhishma Narain Singh, бивши министар у влади Индире Ганди и гувернер у више индијских држава) и генералног секретара Фондације R.N.Anila, церемонији су присуствовали представници индијског политичког живота, пословних кругова, невладиног сектора и медија, као и припадници дипломатског кора, укључујући неколико амбасадора. Амбасадор Бутана, у својству почасног госта, одржао је говор о политичком систему Бутана, недавно одржаним изборима, приоритетима и изазовима нове бутанске Владе. Уз амбасадора Мириловића, признање за заслуге у пословном сектору примио је R.K.Dubey, председник банке Canara Bank Ltd.
Важно је истаћи да ова Фондација постоји већ 50 година и да на скуповима у њеној организацији учешће узимају истакнуте личности, укључујући високе државне званичнике (на претходној манифестацији у јуну ове године учествовао је МИП С.Куршид).
Кључне речи: Индија