gototopgototop
ponedeljak, 08. jul 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predavanje ambasadorke B. Adamović-Dragović na univerzitetu „Meiđi" u Tokiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
meiji-univerzitetAmbasadorka B. Adamović-Dragović održala je 8. o.m. predavanje o Srbiji na Fakultetu za poslovnu administraciju prestižnog „Meiđi" univerziteta. Predavanje je inicirano od strane predstavnika Univerziteta, a prethodio mu je sastanak sa dekanom ove visokoškolske ustanove Ecuo Abeom, tokom koga su razmatrani i oblici dalje saradnje. 
U predavanju, koje je bilo koncepcijski podeljeno na nekoliko delova, a kome je prisustvovalo oko 80 studenata druge i treće godine studija poslovne administracije, ambasadorka B. Adamović-Dragović posebnu pažnju posvetila je temama kao što su osnovni podaci o Srbiji, istorija, ekonomija, tradicija, kultura, turistička ponuda, itd. Poseban deo ticao se i bilateralnih odnosa Srbije i Japana (studenti upoznati sa činjenicom da je prošle godine proslavljeno 130 godina od prve diplomatske korespodencije), kao i uzajamne pomoći koje su dve zemlje pružale jedana drugoj u teškim vremenima.
„Meiđi" univerzitet jedan je od deset najvećih japanskih unuiverziteta i jedan od pet najvećih i najprestižnijih privatnih univerziteta u zemlji, a osnovan je pre 132 godine. Ima ukupno četiri kampusa, na kojima nastavu trenutno pohađa oko 31,000 studenata.
Ključne reči: Japan