gototopgototop
petak, 05. jul 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Uručenje medalje za zasluge i povelje indijskom državljaninu S.S.Čamanu
+ larger fontnormal font- Smaller font
dru-ordenjePovodom svečanog uručenja zlatne medalje za zasluge i povelje kojom je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić odlikovao indijskog državljanina S.S.Čamana, održan je prijem u Rezidenciji ambasadora u petak, 5. jula ove godine.

Prijemu je prisustvovalo oko 40 zvanica iz indijskog političkog, javnog, kulturnog života, univerzitetskih krugova, instituta i medija, kao i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Indije. Pored R.Čabre (Rahul Chhabra), joint secretaiy MIP Indije za Centralnu Evropu, događaju su prisustvovala i četiri bivša ambasadora Indije u Beogradu. N.Lovum (Nengcha Lhouvum, sada dekan Spoljnopolitičkog instituta MIP Indije), A.Svarup (Ajau Swamp), S.K.Matur (S.K.Mathur) i N.N.Dža (N.N.Jha).

Ceremoniju je otvorio ambasador Jovan Mirilović prigodnim govorom.,zatim je pročitan predsednički Ukaz o dodeli zlatne medalje za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima, nakon čega je ambasador, u svojstvu ličnog izaslanika predsednika Republike, svečano uručio medalju i povelju S.S.Čamanu. Nakon preuzimanja medalje i povelje, S.S.Čaman je zahvalio na dodeljenom odlikovanju i počasti koja mu je ukazana. Potvrdio je prijateljstvo prema našoj zemlji i izrazio spremnost i nameru da nastavi da radi na učvršćivanju i daljem razvoju višestrukih veza naša dva naroda.
Ključne reči: Indija