gototopgototop
четвртак, 04. јул 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Изложба фотографија и концерт у Културном центру Амбасаде
+ larger fontnormal font- Smaller font
kulturni centar kopenhagenУ сали Културног центра Амбасаде Републике Србије у Копенхагену, свечано је отворена изложба фотографија три врсна уметника, Хасе Феролда (новинар Copenhagen Posta), Амира Ора (израелски песник, есејиста и прозни писац) и Тихомира Барбуловића (новинар и публициста). Изложба је концептом одсликала и приказала најзанимљивије сегменте четворогодишње активности Културног центра Амбасаде, уз обиман корпус уметничких фотографија које су уметници сачинили широм света.
Свечаном отварању и пријему који је одржан након програмског дела, присуствовало је преко стотину званица а међу њима и преко 20 амбасадора (Немачке, Литваније, Шведске, Аустрије, Италије, Шпаније, Румуније, Хрватске, БиХ, Мађарске, Луксембурга, Јапана, Бенина, Јерменије, Ирака, Непала, Белгије, Португала, J. Кореје, Естоније, Грузије и Гане). Гости су били и други представници дипломатског кора, представници медија, институција културе и представници наше дијаспоре. Специјални гост вечери био је амбасадор Ирака г. Алберт Иса (дипломата и школовани композитор), који је поводом 55 година дипломатских односа Ирака и Републике Србије, извео неколико композиција на лаути, које су прожете ритмиком оријента. Синоћни програм је био свечаног карактера и на високом уметничком нивоу, а овом изложбом и концертом, практично је означен завршетак сезоне. Приликом церемоније отварања изложбе, гостима су се обратили уметници, а израелски песник Амир Ор, говорио је стихове својих песама уз превод амбасадорке
Огњеновић. Изложбу је званично прогласио отвореном први секретар Н. Маричић, који је водио све програме Културног центра у претходном периоду.

1 2-2
2 3-1
3-2 4
5 6
Кључне речи: Данска