gototopgototop
понедељак, 24. јун 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Васић: „Пољска ће пружити конкретну помоћ Србији ка ЕУ”
+ larger fontnormal font- Smaller font
VASIC2Љубица Васић, помоћник министра спољних послова Србије Ивана Мркића, изјавила је, после потписивања меморандума о сарадњи Пољске и Србије у области евроинтеграција, да ће Варшава Београду пружити конкретну помоћ на европском путу.

Непуних 10 дана од парафирања меморандума о сарадњи у области европских интеграција, које је потписао пољски премијер Доналд Туск приликом боравка у Београду 10. јуна, представници два министарства спољних послова су у Варшави потписали овај меморандум и договорили помоћ Пољске Србији у оквиру радних тела ЕУ са циљем одређивања датума за почетак преговарачког процеса.
"На основу свега онога што је Влада до сада урадила, Пољска, као и друге чланице ЕУ, подржавају нас на том путу", рекла је Васићева.
"Јако је важно да се на примеру Пољске види да та подршка није декларативна, него да се заснива на конкретним активностима, које грађани Србије могу да искористе, али и да се поправи слика Србије у свету", казала је она.
Васићева је, такође, пренела да је Пољска поновила јасну и недвосмислену подршку када су у питању европске интеграције, као и да је обострано констатовано да је приметан напредак у билатералним односима.
"Изразли смо интересовање да се конкретним активностима продужи сарадња ресорних министарстава, као што су пољопривреда и регионални развој, јачање владавине права, али и успостављање механизма преношења искустава кроз организацију семинара, конференција, састанака експерата, а с циљем јачања административног капацитета како би се што успешније наставило са спровођењем унутрашњих реформи", рекла је Васићева.