gototopgototop
уторак, 25. јун 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Душко Лопандић нови шеф мисије Србије при ЕУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
lopandic-euАмбасадор Републике Србије при Европској унији Душко Лопандић предао је акредитивна писма председнику Европског савета Херману Ван Ромпују.
Председник Ван Ромпуј је у разговору са амбасадором Лопандићем истакао подршку и личну посвећеност процесу европских интеграција и веровање да ће крајем ове недеље Европски савет донети позитивну одлуку о почетку преговора о приступању Србије у ЕУ.
Ван Ромпуј нагласио је да је руководство Републике Србије предузело храбре и одлучне кораке, неопходне за наставак европских интеграција, који би требало да послуже као пример и другим земљама у региону. Изразио је задовољство због прилике да за неколико дана посети Београд, 1. јула ове године.
Амбасадор Лопандић пренео је поздраве председника Републике Србије Томислава Николића. Истакао је спремност и очекивање Београда да отвори ново поглавље у односима и почне преговоре о приступању Европској унији
Душко Лопандић је радио као аташе у мисијама бивше СФРЈ и СРЈ при Европској заједници, а од 2001. до 2004. био је директор Дирекције за Европску унију у Министарству спољних послова СРЈ.
Био је амбсадор Србије у Португалу и на Зеленортским острвима, а од августа 2011. био је помоћник министра спољних послова, задужен за односе са ЕУ.
Кључне речи: Европска унија