gototopgototop
петак, 07. јун 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дани српске културе у Паризу
+ larger fontnormal font- Smaller font
parisУ организацији дијаспоре Срба у Француској, а под покровитељством Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Министарства културе Р. Србије, 1. јуна у Резиденцији Амбасадора Републике Србије отворена је манифестација Дани српске културе у Паризу.

Тим поводом у Париз су допутовали: Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта, Растко Јанковић, помоћник директора Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, и Весна Ремовић, саветник у Министарству културе и информисања.

У циљу бољег упознавања и даље сарадње дијаспоре и матице, у недељу 2. јуна 2013. године, одржан је састанак на коме су представници дијаспоре упознали званичне предтсавнике Републике Србије о постојећим клубовима, асоцијацијама, њиховим активностима и др. Како су се захтеви дијаспоре односили углавном на новчану помоћ матице, званични представници Републике Србије су позвали председнике клубова и удружења у Београд, како би заједно сагледали програме који би могли да буду предмет даље заједничке сарадње.

На састанку је била присутна испред Амбасаде, Бранислава Бечановић, први секретар. Манифестација ће трајати до 9. јуна.
Кључне речи: Француска