gototopgototop
уторак, 28. мај 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Васић у посети Вашингтону
+ larger fontnormal font- Smaller font
White House WashingtonПомоћник министра спољних послова Републике Србије Љубица Васић у периоду од 27. до 30. маја 2013. године службено ће посетити Сједињене Америчке Државе (САД). 
Током боравка у главном граду САД, Вашингтону, помоћник министра Љ. Васић са саговорницима из америчке администрације, Конгреса и невладиног сектора, разговараће о развоју односа између Р. Србије и САД и европским интеграцијама Р. Србије. Посета се реализује у оквиру активности наших званичника у циљу добијања датума за почетак преговора за чланство у ЕУ.
Љ. Васић ће у разговорима са америчким саговорницима акценат ставити на значај приближавања ЕУ за целокупан развој Р. Србије, реформским корацима и изазовима који стоје на путу ка чланству у ЕУ, подразумевајући и текући дијалог Београда и Приштине. У вези са дијалогом, помоћник министра ће истаћи конструктиван приступ који је Влада Р. Србије демонстрирала у кратком периоду, чинећи максималне напоре на изналажењу компромисног решења.
Током посете Вашингтону, Љ. Васић ће обавити разговоре и са представницима Атлантског савета САД, организацијом која има утицаја на спољну политику САД.
Такође, предвиђено је да помоћник министра Љ. Васић одржи предавање о изазовима који стоје пред Р. Србију на путу ка ЕУ на престижном вашингтонском институту – Вудро Вилсон Центру.