gototopgototop
sreda, 30. januar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivana Mrkića sa ministarkom inostranih poslova Republike Kipar Erato Kozaku Markulis
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - Markulis_1Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić sastao se danas sa ministarkom inostranih poslova Republike Kipar Erato Kozaku Markulis, koja u Beogradu boravi u sastavu delegacije predsednika države i Vlade Republike Kipar Dimitrisom Hristofijasom na Prvom samitu Vlada Republike Srbije i Republike Kipar.

Ministri Mrkić i Markulis istakli su da dve tradicionalno prijateljske zemlje imaju odlične bilateralne odnose.

Naglasili su da će Memorandum o razumevanju Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Kipar o uspostavljanju unapređenog partnerstva, koji će danas potpisati predsednici Vlada Ivica Dačić i Dimitris Hristofijas, otvoriti prostor za još intenzivnije jačanje bilateralnih odnosa na svim nivoima. Navedeni memorandum je prvi sporazum te vrste koji Kipar zaključuje na međunarodnom nivou.

Ministarka Markulis posebno je naglasila da će Nikozija nastaviti da pruža doslednu podršku Beogradu u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, kao i u procesu evropskih integracija i dobijanju datuma za početak pregovora o članstvu u EU.