gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Arhiva saopštenja
Arhiva saopštenja iz 2009. godine
MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA U JEDNODNEVNOJ POSETI KUVAJTU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 22. decembar 2009.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Beograd, 22. decembar 2010. godine

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić boraviće sutra u jednodnevnoj bilateralnoj poseti Kuvajtu.

Tokom boravka u Kuvajtu, ministar Jeremić će se sastati sa kuvajtskim emirom šeikom Sabahom Al-Ahmedom Al-Džaberom Al-Sabahom, predsednikom Vlade šeikom Naserom Al-Mohamedom Al-Ahmadom Al-Džaberom Al-Sabahom, sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane šeikom Džaberom Mubarakom Al-Hamadom Al-Sabahom, kao i sa potpredsednikom Vlade i ministrom inostranih poslova šeikom Mohamed Sabah Al-Salem Al-Sabahom.

Ministri Jeremić i Al-Sabah će u Kuvajtu potpisati i Sporazum o reprogramiranju duga Republike Srbije prema Državi Kuvajt.

 

Ključne reči: saopštenja Vuk Jeremić
Opširnije...
 
MINISTAR JEREMIĆ RAZGOVARAO SA GENERALNIM SEKRETAROM UN Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 11. decembar 2009.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Beograd, 11. decembar 2009. godine

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić razgovarao je juče u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom, a sastanku je prisustvovao i ministar odbrane Republike Srbije Dragan Šutanovac.

Tokom razgovora, generalnom sekretaru UN je preneto viđenje Beograda o daljoj ulozi međunarodnog civilnog prisustva na KiM u 2010. godini, a osnovne teme razgovora odnosile su se i na sam način vršenja funkcije UNMIK-a prilikom predstvaljanja privremenih institucija u Prištini na međunarodnim skupovima.

Ministar Jeremić izvestio je generalnog sekretara UN o početku procesa pred Međunarodnim sudom pravde i izrazio nadu da će ishod ovog procesa doprineti stabilizaciji prilika u regionu.
Jedna od tema sastanka sa Ban Ki Munom bila je učešće pripadnika Vojske Republike Srbije u mirovnim operacijama svetske organizacije.

Ministar Jeremić je tokom boravka u Njujorku imao i odvojene sastanke sa predstavnicima sadašnjih i pet budućih članica Saveta bezbednosti UN.

Ključne reči: saopštenja Vuk Jeremić
Opširnije...
 
MINISTAR PRISUSTVUJE POČETKU USMENE RASPRAVE PRED MEĐUNARODNIM SUDOM PRAVDE U HAGU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 30. novembar 2009.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Beograd, 30. novembar 2009. godine

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić boraviće sutra u Hagu, gde će prisustvovati početku usmene rasprave pred Međunarodnim sudom pravde u postupku koji se vodi u vezi sa davanjem savetodavnog mišljenja o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Usmena rasprava pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu počinje 1. decembra i trajaće do 11. decembra 2009. godine.

Pravni tim koji će zastupati interese Republike Srbije govoriće prvi, odmah po otvaranju rasprave. Republika Srbija u ovom postupku tvrdi da jednostrano proglašenje nezavisnosti nije i ne može biti u skladu s međunarodnim pravom.

Pravne stavove Republike Srbije do sada su u ovom procesu podržali Argentina, Azerbejdžan, Bolivija, Brazil, Venecuela, Iran, Kina, Kipar, Libija, Ruska Federacija, Rumunija, Slovačka i Španija, a očekuje se da tokom usmene rasprave to učine još neke države.

U ime Republike Srbije, uvodno izlaganje će održati ambasador Dušan T. Bataković, a zatim će, u okviru tročasovne debate, pravne argumente izložiti članovi pravnog tima Republike Srbije i eksperti za međunarodno pravo Malkolm Šo, Andreas Cimerman, Marselo Koen, Vladimir Đerić i Saša Obradović.

Ključne reči: saopštenja Vuk Jeremić
Opširnije...
 
MSP VUK JEREMIĆ BORAVIĆE SUTRA U BRISELU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 04. novembar 2009.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Beograd, 4. novembar 2009. godine

MSP VUK JEREMIĆ BORAVIĆE SUTRA U BRISELU

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić boraviće sutra u Briselu, gde će se obratiti Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Tokom boravka u Briselu, ministar Jeremić sastaće se sa predsednikom Evropskog parlamenta Jeržijem Buzekom, komesarom EU za proširenje Olijem Renom, kao i sa članovima Evropskog parlamenta iz Grupe za Zapadni Balkan Doris Pak, Hanesom Svobodom i Jelkom Kacinom.

Ključne reči: saopštenja Vuk Jeremić
Opširnije...
 
MSP VUK JEREMIĆ BORAVIĆE OD SUTRA U DVODNEVNOJ BILATERALNOJ POSETI JAPANU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 28. oktobar 2009.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Beograd, 28. oktobar 2009. godine

MSP VUK JEREMIĆ BORAVIĆE OD SUTRA U DVODNEVNOJ BILATERALNOJ POSETI JAPANU

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić boraviće od sutra u dvodnevnoj bilateralnoj poseti Japanu, tokom koje će se sastati sa ministrom inostranih poslova Katsuja Okadom, kao i sa predsednicima Gornjeg i Donjeg doma Parlamenta Japana Sacuki Edom i Takahiro Jokomičijem.  

Tokom boravka u Tokiju, ministar Jeremić će sastaće se i sa predsednicom Japanske agencije za međunarodnu saradnju Sadako Ogatom, kao i sa viceguvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju Jošihikom Moritom.

Ključne reči: saopštenja Vuk Jeremić
Opširnije...
 
MINISTAR JEREMIĆ UPUTIO IZRAZE SAUČEŠĆA PORODICI TATON I FRANCUSKIM VLASTIMA Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 29. septembar 2009.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Beograd, 29. septembar 2009. godine

MINISTAR JEREMIĆ UPUTIO IZRAZE SAUČEŠĆA PORODICI TATON I FRANCUSKIM VLASTIMA

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić pozvao je danas telefonom ministra inostranih poslova Francuske Bernara Kušnera i preneo najdublje žaljenje zbog smrti francuskog državljanina Brisa Tatona.

Ministar Jeremić je uputio izraze saučešća porodici Taton i francuskim vlastima, naglasivši da je vest o smrti Brisa Tatona podjednako potresla Srbiju i njene građane.

Ministar Jeremić je osudio svaku vrstu nasilja i ponovio da je Srbija uvek bila gostoljubiva zemlja, kao i da će vlasti u Beogradu učiniti sve da ovakva tragedija više nikada ne bude slika naše zemlje u svetu.

Ključne reči: saopštenja Vuk Jeremić
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća > Kraj >>