Ministar Đurić sa delegacijom konzorcijuma „Hjundai“ grupe

14. maj 2024.
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić sastao se danas sa potpredsednikom „Hjundai“ grupe Kimom Dongom Junom, koji predvodi privrednu delegaciju konzorcijuma južnokorejske kompanije „Hjundai“ i američke kompanije „UGT rinjuablz“.

Izrazivši zadovoljstvo novouspostavljenom saradnjom sa ovim konzorcijumom kao strateškim partnerom za projekat solarnih elektrana u našoj zemlji, ministar Đurić podvukao je da je Srbija zemlja velikog privrednog potencijala i da je spremna i otvorena za poslovanje i povezivanje sa inostranim partnerima.

„Dolazak vašeg konzorcijuma na srpsko tržište otvoriće nova vrata i biće novi podstrek privlačenju i drugih južnokorejskih i američkih kompanija, kao i jačanju sveukupne bilateralne saradnje sa Južnom Korejom, SAD i drugim zemljama“, rekao je tom prilikom Đurić.

Šef srpske diplomatije je istakao i važnost razvoja kapaciteta obnovljivih izvora energije, kao i preduzimanja konkretnih koraka u procesu tranzicije ka zelenoj ekonomiji u našoj zemlji.